KIA, populärt hos företag

KIA_EV6_front

Från januari – november 2023 så finns fyra modeller från KIA med bland topp 20 mest registrerade bilarna på juridiska personer i Sverige. Men för några år sedan var detta inte alls fallet, vi kollar på vad som hänt och varför KIA idag är ett populärt alternativ på företagsleasing och som tjänstebil.

Kort bakgrund om KIA

KIA Motors Corporation är en sydkoreansk biltillverkare som har etablerat sig som en betydande aktör på den globala marknaden. Grundat 1944 som en tillverkare av cykel- och ståltrådsprodukter, tog KIA steget in i bilindustrin på 1960-talet. Under de senaste decennierna har företaget genomgått en imponerande utveckling och har blivit känd för sin kombination av pålitlighet, innovativ design och överkomliga priser.

KIA har kontinuerligt strävat efter att förbättra och diversifiera sin fordonsflotta. Från sina tidiga modeller som var mest kända för sitt prisvärda erbjudande, har KIA framgångsrikt förflyttat sig mot att erbjuda högkvalitativa fordon som tävlar med de bästa i branschen. Deras fokus på innovation och kvalitet har resulterat i bilar som kombinerar moderna funktioner, bränsleeffektivitet och säkerhet.

Vad erbjuder KIA idag?

Kia-Ceed-SW-Girl

En av de främsta anledningarna till varför företag lockas till KIA är det övergripande värde de erbjuder. KIA-modellerna är inte bara prisvärda utan de har också blivit kända för sin tillförlitlighet och låga underhållskostnader. Dessutom har KIA satsat på att erbjuda en imponerande garanti, vilket ger kunder extra förtroende för sina köp. Detta gör att de lämpar sig på företagsleasing och som tjänstebil.

KIA har också visat en imponerande progression när det gäller design. Från att ha varit kritiserade för estetiska val i de tidiga åren har deras moderna linjer, sofistikerade interiörer och attraktiva yttre lockat en bredare kundbas. Deras fokus på att erbjuda en välutrustad interiör med avancerade teknikfunktioner, bekvämlighet och säkerhet har gjort deras bilar till attraktiva alternativ på marknaden.

När det gäller utbudet av modeller har KIA verkligen breddat sin portfölj för att tillgodose olika behov och smaker. Från småbilar och familjebilar till SUV:ar och elbilar som Niro EV och EV6 har KIA visat en imponerande flexibilitet och anpassningsförmåga för att möta den varierande efterfrågan på marknaden.

Fokus på elbilar

KIA har det senaste satsat på att erbjuda både rena elbilar och laddhybrider. De skriver på sin svenska webbsida att deras mål är 100% laddbar försäljning i Sverige. De är redan på god väg med en laddbar försäljning på 87%, där totalmarknaden ligger på 60% (Källa KIA). KIA säger själva att de kommer lansera 14 nya elbilsmodeller till år 2027. Dessa kommer att baseras på deras plattform för andra generationens elbilar, E-GMP. E-GMP baseras på deras senaste teknik vilket ger ultrasnabb laddning och lång verklig räckvidd.

Några av KIAs mest kända elektrifierade bilar inkluderar:

  1. KIA Niro EV: En crossover-SUV som erbjuder både elektrisk kraft och räckvidd. Den har fått uppmärksamhet för sin kombination av utrymme och effektivitet.
  2. KIA EV6: En nyare modell som lanserades som en del av KIAs satsning på att öka sin elbilsportfölj. EV6 erbjuder imponerande prestanda, lång räckvidd och avancerade teknikfunktioner.
  3. KIA Sportage Plug-in hybrid: En sportig SUV lämpad för såväl storstadskörning som äventyr ute i det fria.

KIA EV9, flaggskepp med extra allt!

KIA-ev9-parking-2

KIA EV9 är en helt ny elbil från KIA. Det är en stor elbils-SUV med nytänkande design och tekniska funktioner. I bilen sitter ett stort batteri på 99,8 kWh som ger en räckvidd på preliminärt 465 km. Elmotorn levererar totalt 384 hk och har fyrhjulsdrift som standard.

Som standard har bilen också 7 säten. Tack vare bilens plattform E-GMP, den senaste plattformen framtagen för elbilar, har man skapat gott med volym och utrymme i både kupé och bagage.

Passar KIA företag?

Att välja KIA till företaget, på företagsleasing eller som tjänstebil, kan vara ett bra val av flera skäl. KIA erbjuder ett brett utbud av fordon som passar olika behov och budgetar, vilket gör det möjligt att hitta modeller som passar företagets specifika krav. Här är några skäl till varför KIA kan vara ett bra val för företag:

  1. Prisvärdhet och Värde: KIA erbjuder fordon som vanligtvis har konkurrenskraftiga priser och erbjuder samtidigt en rad funktioner och byggkvalitet. Detta gör att företag kan hålla fordonskostnaderna inom budget samtidigt som de får tillgång till pålitliga fordon.
  2. Låga Driftskostnader: KIA-bilar har ofta låga underhållskostnader och god bränsleeffektivitet, vilket kan vara fördelaktigt för företag som strävar efter att minska driftskostnaderna över tid.
  3. Tillförlitlighet: KIA har etablerat sig som en tillverkare av pålitliga fordon. Genom att erbjuda en omfattande garanti visar de förtroende för sina produkter, vilket är viktigt när du behöver bilen i ditt företag.
  4. Diversifierat Fordonsutbud: KIA erbjuder allt från småbilar till SUV:ar och elbilar. Detta breda utbud gör det möjligt för företag att välja fordon som passar olika användningsområden och affärsbehov inom sin fordonsflotta.
  5. Avancerade Teknikfunktioner: KIA-bilar är ofta välutrustade med moderna teknikfunktioner för säkerhet, anslutning och bekvämlighet. Det kan vara en attraktiv egenskap för företag som värdesätter avancerade funktioner och förbättrad arbetsprestanda.
  6. Företagets Grönare Alternativ: Med en ökande efterfrågan på miljövänliga alternativ erbjuder KIA också elbilar och hybridmodeller som kan passa företagets hållbarhetsmål och miljömedvetenhet.

SE KIAS BILAR PÅ FÖRETAGSLEASING HÄR!